Съветите на Шеф ToChef

В този раздел ще откриете много полезна информация за Вас – всички ресторантьори, хотелиери, собственици на заведения за бързо хранене, барове, супермаркети и баничарници. Полезни съвети, които биха Ви  помогнали при избора на ново оборудване или оптимизация на сегашното Ви.

Chef ToChef съветва:

  1. Ако нямате изградена вентилация, комплектовайте конвектомата с аспиратор с вграден парокондензатор
  2. Съобразете се с капацитета и очакваното натоварване, за да изберете най-подходящата линия топлинни уреди
  3. Ако нямате достатъчно място, а имате нужда от по-мощни уреди изберете линия TECNO 74
  4. За да постигнете най-близкия вкус и вид на изпечено на барбекю, но в затворени помещения, изберете скара на вулканични камъни
  5. За да поддържате готовата храна топла, когато нямате възможност за ток или газ, използвайте метанолов гел за горене
  6. За да оптимизирате производството си и да намалите човешкия труд, използвайте тестоотделител, окръглител и тесто-формовъчна машина
  7. Професионалната хладилна техника поддържа зададената тепмература, независимо от тежките условия в кухнята, за разлика от домашните уреди
  8. Когато в кухнята нямате достатъчно място за работни плотове и за хладилни шкафове, изберете хладилни маси
  9. Изберете миялна машина и спестете време, човешки труд и разход на вода и препарати
  10. Използвайте Unger система за да постигнете по-финно смилане на месото
  11. Зеленчукорезачката Ви дава бързина и еднаквост на рязане при различни видове зеленчуци
  12. Когато правите прясна паста използвайте италианско брашно семола
  13. Chef ToChef знае че:
  14. Предлагането на качествено кафе зависи от качествената кафемашина, характеристиките на водата и самото кафе
  15. Ако водата във Вашия регион е твърда, изберете ледогенератор за фингър лед
  16. Зимния сезон предлагайте на Вашите клиенти повече прясно изцеден сок
  17. Сменете стъклените с поликарбонатни чаши, за да намалите чупливостта
  18. Преди да пристъпите към покупка на префесионално кухненско оборудване вижте идейния си проект пресъздаден триизмерно
  19. Купете вакуум машина и спестете от хладилници
  20. За да бъде ефективен аспирационният чадър изберете модел с 200мм по-голям от всяка страна, спрямо линията топлинни уреди, за които е предназначен
  21. За хладилни камери купете стелажи с перфорирани полици, лесни за почистване
  22. Когато Ви се налага да транспортирате готова храна, изберете термокутии, за да спазите всички изисквания за съхранение по HACCP
  23. Купете плексигласови съдове, за да предадете уникална визия на предлаганите продукти във Вашите витрини
  24. Чрез иновативния лят алуминий постигате бързина на готвене и дълъг живот на професионалната си кухненска посуда