Кулинарна купа в Пловдив 2019

На 18 април 2019 година за дванадесети пореден път в Пловдив се проведе Националната кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Томеко и тази години беше партньор на събитието, което събра участници от цялата страна. Желаещите да се преборят за приза „ Най – добър готвач“, „ Най – добър сладкар“, „Най-добър кулинарен отбор“ бяха отново едни от най-изявените готвачи в България, като имаха възможността да спечелят и награда за „Най-добър Пицар на България”.

Освен на професионалните готвачи, специално внимание на това издание на Национална кулинарна купа на България беше обърнато на бъдещите готвачи, като състезанието при тях беше за “ Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар,сладкар” и “ Най – добър млад сервитьор “. По време на купата гостите, освен да се насладят на професионализма на участниците, имаха възможността да разгледат продукти и оборудване, предоставени за състезанието от Томеко и други партньори от ХОРЕКА сектора.

Като изключителен представител на конвектоматите на италианския бранд UNOX, и тази година Томеко осигури достъп на участниците до едни от най-функционалните модели. Освен тях, на претендентите бяха предоставени още много уреди от богатата гама професионално кухненско оборудване предлагана от фирмата – индукционни котлони на Adventys, шокови охладители GEMM и машини за сладолед Valmar, автоматичен фритюрник FastChef Elite, мощни блендери и пасатори от американския гигант Waring, както и разнообразна висококачествена кухненска посуда.

За първи път беше представена дисциплината „Нов прочит на българската кухня“, като там топ готвачите трябваше да приготвят впечатляващо ястие от ориз в гювече, едновременно запазвайки характерния вкус на традиционното българско ястие и използвайки модерни техники на приготвяне и презентиране. Едно от най-интересните съревнования пък беше „Черната кутия“, където претендентите разполагат само с петнадесет минути да измислят рецепта и още деветдесет минути да представят пред международното жури триспепенно меню, а продуктите са неизвестни за тях до самия старт на състезанието.

На всички победители в отделните категории – честито, и до нови срещи на следващото издание на най-голямото кулинарно състезание на България.

Кулинарна купа в Пловдив 2019
Scroll to top