Откриване на Академия Полсели България

Академия Полсели България отвари врати с коктейл на 10.11.2019 година. Мястото на провеждане на обученията ще е добре познатия демонстрационен център на Томеко ShowHow, a oрганизатори на академията са Томеко, Polselli spa и Asis Foods Ltd. Всъщност вдъхновение за проекта са именно семейство Полсели, главен герой в мелническата индустрия в Италия и лидер в производството на брашно за хляб, пица и десерти.

Академията ще предлага четири категории за обучение, които са пряко свързани с производството на фамилия Полсели. Целта 

Нашата мисия е да пренесем италианското Ноу-Хау на българска територия, като за тази цел нашият екип се обучава и ще бъде подкрепян през цялото време от добре познати и доказани италиански академици, технолози и инструктори в бранша.

В тази насока ще бъдат и категориите за обучение: пица, хляб, десерти, паста. Стартираме с пицата, защото е най-разпространена и търсена на този етап на българския пазар. В последствие до края на 2020г. ще последват категории хляб, десерти и паста. И не на последно място, искаме да допринесем за развитието и нивото на качество за тези професии.

Управляван в продължение на почти век от предприемаческия опит на семейство, което днес е достигнало третото си поколение и е винаги съсредоточено върху качеството, бизнесът е нарастнал до производствена площ от приблизително 25 000 м2, има мелнична инсталация с капацитет от 350 тона на ден, т.е. способност за складиране на суровини от 7 000 тона и на готова продукция в размер от 3500 тона.

Стойностите, които стоят в основата на страстта на семейство Polselli към пшеницата, са качество, прозрачност и надеждност. 

Тези принципи означават, че компанията използва само качествена пшеница и работи постоянно за осигуряване на високи стандарти за качество. Polselli правят това, като внимателно подбират суровините си и внимателно следят целия производствен процес.

 „Традиция“ и „иновативност“ са ключови думи.

Откриване на Академия Полсели България
Scroll to top